Bekijk video over USB

Soms is het nodig om fysiek in te grijpen. Dit dient beheerst, pijnprikkelvrij en technisch te gebeuren. 

Dit onderdeel over ‘fysieke escalatie beheersing‘ is beperkt gehouden. Het onderwerp, de technieken en de normen zijn in beweging en we verwijzen daarom graag naar de bijgevoegde ‘handreiking veilig fysiek ingrijpen’ (GGz Nederland, 2011) waarin criteria, normen en uitgangspunten zijn te vinden waaraan hulpverleners en organisaties de wijze waarop zij fysiek ingrijpen kunnen toetsen.

Trifier maakt zich sterk voor een zelfkritische houding van alle professionals en teams. Elke fysieke ingreep vraagt om zelfreflectie van betrokkenen vanuit een lerende houding; wat kunnen we de volgende keer doen om dit te voorkomen?

De technieken zijn pijnprikkel vrij en schaalbaar in de intensiteit, in het streven altijd naar zelfregie van de cliënt, wordt steeds gezocht naar manieren om de intensiteit van de ingreep te verminderen.  Ook tijdens het fysiek ingrijpen blijft het zoeken naar uitwegen uit de escalatie, dit is vooral de rol van de taakcoördinator die steeds op zoek is naar de mogelijkheden van de cliënt om opnieuw zelfcontrole te nemen.

Veilig Fysiek ingrijpen is daarnaast een vaardigheid die veel training en oefening vraagt.Om je een beeld te geven tonen we het onderstaande filmpje.

Trifier draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches