HIC Psychiatrische zorg, in Zorgwijzer #98

Wat een prachtig en bijzonder artikel van onze klant Zorggroep Multiversum in Zorgwijzer #98, het magazine van Zorgnet-Icuro.

Hierin vertellen coördinatoren Kathleen Lodewyckx en Jeff Van Roie over de visie van Multiversum met betrekking tot vrijheidsbeperkende maatregelen en de ontwikkeling die ze hier als organisatie met hun medewerkers hebben doorgemaakt. Kathleen: “We begonnen met ons team steeds vaker stil te staan bij vrijheidsbeperkende maatregelen. Er werden regelmatig patiënten in afzondering geplaatst. Vaak niet zozeer om hun eigen veiligheid te garanderen, maar wel om andere patiënten minder te belasten en de groepsdynamiek niet onder druk te zetten. Eigenlijk klopt dat niet. Dus gingen we op zoek naar manieren om dat te beperken. We gingen toen met enkele leden van het team op bezoek bij een HIC-afdeling in Nederland en dat model sprak ons meteen aan. In 2017 zijn we er effectief zelf mee aan de slag gegaan.”

Trifier helpt Multiversum sinds enige tijd met visie vorming, training, begeleiding van de kerngroep en indirect bij de werkgroepen, en ook starten we met coaching on the job.

Enorm trots op en dankbaar voor deze samenwerking!

 

Het hele artikel lees je op de site van Zorgnet Icuro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Trifier - veilige en goede zorg draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches