cropped-Trifier-logo-2.png

Borging en Continu leren​​ - Specialisatie

Trainers Expertprogramma 14 en 15 juni 2023

Train jij, binnen jouw organisatie, collega’s op de thema’s (omgaan met) bejegening, veiligheid en agressie? En heb je behoefte om jezelf daarin verder te ontwikkelen op Expert niveau? Samen met andere professional trainers uit diverse organisaties in Zorg, Welzijn en (Speciaal) Onderwijs?*

Dan is dit tweedaagse Expertprogramma met topsprekers en specialisten uit het werkveld echt iets voor jou! Deelname aan het Expertprogramma is een ontdekkingstocht langs de randjes van je comfortzone. Waardoor je groeit. Als mens, als trainer en als collega.

Elke editie van het Expertprogramma staat in het teken van een ander thema. Altijd gericht op de groei van de trainer, als mens: zowel het persoonlijke als het didactische. We gaan je helemaal onderdompelen in alle facetten van dat thema. Theorie, wetenschappelijk onderzoek, veel inspiratie en vooral ook ‘het hoe dan’ in de praktijk. Deze editie is het thema: Spelend leren. 

Wat kan je verwachten?

Inspiratie, interactie, intervisie, vaardigheden, oefenen, sprekers uit de praktijk, wetenschap en onderzoek, praktische handvatten en diverse werkvormen.

Een team van inspirerende sprekers en trainers staat twee dagen lang speciaal voor jou klaar. Om naast je te staan en jou verder te helpen tot een trainer op Expert level. Alle sessies tijdens het Expertprogramma worden gegeven door specialisten die hun sporen in hun vakgebied verdiend hebben. Ze geven allemaal een interactieve lezing/workshop, aansluitend of inspirerend op het thema. Een mix van inhoud, (wetenschappelijk) onderzoek en ervaringen uit de praktijk.

*Voor WIe?

Het intensieve Trainers Expertprogramma op 14 en 15 juni 2023, is speciaal en uitsluitend bedoeld voor ervaren trainers en aandachtsfunctionarissen die in hun organisatie als intern trainer actief zijn op het gebied van bejegening, veiligheid en omgaan met agressie. De Expert-dagen zijn alleen te volgen indien je voor de Train-de-Trainer leergang bent gecertificeerd en bent aangesloten bij Trifier.

Het programma is niet voor ‘beginners’, het is gericht op ervaren trainers die toe zijn aan een volgende stap.
De minimale toegangseisen zijn:
– Je hebt het Trifier Train-de-Trainer programma succesvol afgerond
– Je bent aangesloten bij Trifier
– Je hebt enige tijd praktijkervaring als trainer

Je bent in het inspirerende gezelschap van interne trainers uit verschillende organisaties in zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Het waardevolle daaraan is dat je twee dagen lang met deze groep deelnemers kennis en ervaring deelt, hoe zij hun werk doen en wat je daarvan kan leren. De ervaring leert dat deelnemers vol nieuwe ideeën en vaardigheden terug naar hun werkplek keren. Die ze gelijk de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen.

PROGRAMMA

Dit tweedaags Expertprogramma staat in het teken van inspirerende masterclasses met focus op de didactische kant van het trainerschap. Het programma is een verdieping voor ervaren interne trainers en aandachtsfunctionarissen.

Na afloop van het Expertprogramma heb jij jezelf een grote stap verder gebracht in je ontwikkeling en vaardigheden als trainer. Tijdens deze twee dagen geven wij je alles wat daarvoor nodig is. Inspiratie, interactie, intervisie met de andere deelnemers, vaardigheden, oefenen, sprekers uit de praktijk, wetenschap en onderzoek. En bovenal praktische handvatten en diverse werkvormen om het geleerde direct, de volgende dag, te kunnen toepassen in jouw werkomgeving.

Dag 1, Woensdag 14 juni 2023: volop inspiratie met diverse workshops

Ochtend-, middag- en avondprogramma
Van 09:30 uur tot 21:00 uur 

Dag 2, Donderdag 15 juni 2023: casusinbreng en intervisie masterclass

Ochtend- en middagprogramma
Van 09:00 uur tot 16:00 uur

" Deelnemers aan het woord "

"Ik heb de workshops uit het Expertprogramma kunnen vertalen naar mijn eigen bewustwording van rol als trainer; hoe benader en spreek je de deelnemers aan, wat is de invloed van jouw uitstraling, houding, beweging en taal. Enkele concrete voorbeelden, die ik nu in de praktijk toepas: Ik ben opener in wat ik doe en maak de deelnemers mede verantwoordelijk voor het slagen van mijn training. Ik beweeg mee en sluit aan. Ik maak deelnemers competent in hun handelen en bevestig ze in hun kunnen. Ik creëer zelf waargenomen competentie en ik bied meer ervaringsgerichte werkvormen aan."
Helmie Loermans
Trainer de-escalerend werken, Onderwijsgroep Punt Speciaal
“In de uitnodiging stond dat het Expertprogramma voor trainers was met minimaal een jaar ervaring. Ik had dit niet maar heb goed meegekund met het niveau en heel veel geleerd. Ik heb door de mix van verschillende ervaren deelnemers erg veel geleerd. Andersom gaven de ervaren deelnemers ook aan van 'onervaren' deelnemers te leren daar waar ze soms vast zitten in routine. Het Expertprogramma heeft mij geleerd hoe ik mijn boodschap meer inspirerend maak. En hoe met weerstand om te gaan, bij trainers, deelnemers of organisatie.”
Juliette Grummels
Trainer preventief omgaan met agressie, Albert Schweitzer ziekenhuis
SPREKERS

Zoals je van ons gewend bent weten we iedere keer weer inspirerende en verrassende sprekers aan ons te verbinden voor dit Tweedaagse Expertprogramma. Voor de editie van 2023 is Frank van Gool dagvoorzitter en tevens een van de sprekers. Begin 2023 maken we de andere spreker(s) bekend.

Frank van Gool

Als Directeur/eigenaar van Trifier en wetenschappelijk onderzoeker inspireert Frank van Gool met zijn kennis en ervaring op de verschillende managementniveaus binnen profit en non-profit. Als ondernemend consultant, opleider en onderzoeker ontwikkelt en implementeert Frank organisatieveranderingen, opleidingsplannen en strategieën. Managen en opleiden in de huidige tijd vragen om durf en creativiteit. Daar invulling aan geven, met slimme, innovatieve en passende oplossingen die werken in de praktijk, is zijn deskundigheid.

Locatie en investering
Een tweedaags Trainers Expertprogramma vindt uiteraard plaats op een Expert-locatie.
De investering is € 957*: 
  • een compleet tweedaags verdiepingsprogramma gericht op de didactische vaardigheden van het trainerschap. Dat jou tot de Expert trainer maakt.
  • lesmateriaal en naslagwerk
  • certificaat van deelname
  • 2x lunch, 1x avondeten, koffie/thee/sappen.

* Schrijf je voor 10 februari 2023 in en krijg € 50 vroegboekkorting

Overnachting zit niet bij de prijs inbegrepen. Wil je bij de locatie overnachten, dan kan je dit zelf op eigen kosten boeken. 

Veelgestelde vragen

De meerwaarde voor jou als ervaren trainer zit vooral in de verdieping én verbreding van didactische vaardigheden. Een verbreding in de zin van het eigen maken van nieuwe theorieën en ontwikkelingen op het thema weerstand en de transfer hiervan naar de eigen praktijk.
In twee dagen tijd is er intensief contact met de andere deelnemers uit de zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Je deelt onderling je kennis en ervaring en is er genoeg aandacht voor jou als individu tijdens de lezingen en workshops en in de tijd daartussen.

Dit Expertprogramma is echt een masterclass. De kers op de taart. Gericht op het aanleren van vernieuwde didactische vaardigheden en het kaderen en sturen van groepsdynamiek- en processen. Door jou als individu, als lid van een groep en als trainer binnen een organisatie. Op drie niveaus dus. Deze onderwerpen dragen bij aan de kwaliteit en effectiviteit van interne trainingen in jouw organisatie.

Het Expertprogramma is speciaal opgericht en bedoeld voor ervaren trainers en aandachtsfunctionarissen die in hun organisatie als intern trainer actief zijn op de thema's bejegening, veiligheid en agressie. Om deel te kunnen nemen, dien je een training Train-de-Trainer te hebben gevolgd en heb je al enige tijd praktijkervaring als trainer.
Je bent in het inspirerende gezelschap van interne trainers uit verschillende organisaties in zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Het waardevolle daaraan is dat je twee dagen lang met deze groep deelnemers kennis en ervaring deelt, hoe zij hun werk doen en wat je daarvan kan leren. De ervaring leert dat deelnemers vol nieuwe ideeën en vaardigheden terug naar hun werkplek keren. Die ze gelijk de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen.

Trifier draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches