cropped-Trifier-logo-2.png

Borging en Continu leren​​ - Specialisatie

Trainers Expertprogramma 1 en 2 november 2022

Train jij, binnen jouw organisatie, collega’s op de thema’s (omgaan met) bejegening, veiligheid en agressie? En heb je behoefte om jezelf daarin verder te ontwikkelen op Expert niveau? Samen met andere professional trainers uit diverse organisaties in Zorg, Welzijn en (Speciaal) Onderwijs?

Dan is dit tweedaagse Expertprogramma met topsprekers en specialisten uit het werkveld echt iets voor jou! Deelname aan het Expertprogramma wordt een ontdekkingstocht langs de randjes van je comfortzone. Waardoor je groeit. Als mens, als trainer en als collega.

Elke editie van het Expertprogramma staat in het teken van een ander thema. Altijd gericht op de groei van de trainer, als mens: zowel het persoonlijke als het didactische. Deze editie is het thema: Dynamisch bewegen in een groep.

We gaan je helemaal onderdompelen in alle facetten daarvan. Theorie, wetenschappelijk onderzoek, veel inspiratie en vooral ook ‘het hoe dan’ in de praktijk.

Wat kan je verwachten?

Inspiratie, interactie, intervisie, vaardigheden, oefenen, sprekers uit de praktijk, wetenschap en onderzoek, praktische handvatten en diverse werkvormen.

Een team van inspirerende sprekers en trainers staat twee dagen lang speciaal voor jou klaar. Om naast je te staan en jou verder te helpen tot een trainer op Expert level. Alle sessies tijdens het Expertprogramma worden gegeven door specialisten die allemaal hun sporen in hun vakgebied verdiend hebben. Ze geven allemaal een interactieve lezing/workshop, aansluitend of inspirerend op het thema. Een mix van inhoud, (wetenschappelijk) onderzoek en ervaringen uit de praktijk.

  • Hoe zorg je ervoor dat je in de training samen met de groep ‘op pad’ gaat en niet voor de groep staat.
  • Groepsdynamische processen
  • Spelen met groepen
  • Hoe beweeg je de trainingsgroep
  • Gooi het in de groep’: wat gebeurt er in de groep als je het aan de groep ‘overlaat’.
Voor WIe?

Ben jij in jouw organisatie een (interne)Trainer of Aandachtsfunctionaris?
Het intensieve Trainers Expertprogramma op 1 en 2 november 2022, is speciaal opgericht en bedoeld voor ervaren trainers en aandachtsfunctionarissen die in hun organisatie als intern trainer actief zijn op het gebied van bejegening, veiligheid en omgaan met agressie.

Het programma is niet voor ‘beginners’, het is gericht op ervaren trainers die toe zijn aan een volgende stap.
De minimale toegangseisen zijn:
– Je hebt het Trifier Train-de-Trainer programma succesvol afgerond
– Je hebt enige tijd praktijkervaring als trainer

Je bent in het inspirerende gezelschap van interne trainers uit verschillende organisaties in zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Het waardevolle daaraan is dat je twee dagen lang met deze groep deelnemers kennis en ervaring deelt, hoe zij hun werk doen en wat je daarvan kan leren. De ervaring leert dat deelnemers vol nieuwe ideeën en vaardigheden terug naar hun werkplek keren. Die ze gelijk de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen.

PROGRAMMA

Dit tweedaags Expertprogramma staat in het teken van inspirerende masterclasses met focus op de didactische kant van het trainerschap. Het programma is een verdieping voor ervaren interne trainers en aandachtsfunctionarissen.

Na afloop van het Expertprogramma heb jij jezelf een grote stap verder gebracht in je ontwikkeling en vaardigheden als trainer. Tijdens deze twee dagen geven wij je alles wat daarvoor nodig is. Inspiratie, interactie, intervisie met de andere deelnemers, vaardigheden, oefenen, sprekers uit de praktijk, wetenschap en onderzoek. En bovenal praktische handvatten en diverse werkvormen om het geleerde direct, de volgende dag, te kunnen toepassen in jouw werkomgeving.

Dag 1, Dinsdag 1 november 2022: volop inspiratie met diverse workshops

Van 09:30 uur tot 21:00 uur 

Dag 2, Woensdag 2 november 2022: casusinbreng en intervisie masterclass

Van 09:00 uur tot 16:00 uur

SPREKERS

Zoals je van ons gewend bent weten we ook deze keer weer inspirerende en verrassende sprekers aan ons te verbinden voor dit Tweedaagse Expertprogramma.

Frank van Gool

Als Directeur/eigenaar van Trifier en wetenschappelijk onderzoeker inspireert Frank van Gool met zijn kennis en ervaring op de verschillende managementniveaus binnen profit en non-profit. Als ondernemend consultant, opleider en onderzoeker ontwikkelt en implementeert Frank organisatieveranderingen, opleidingsplannen en strategieën. Managen en opleiden in de huidige tijd vragen om durf en creativiteit. Daar invulling aan geven, met slimme, innovatieve en passende oplossingen die werken in de praktijk, is zijn deskundigheid.

Esther Duijts

Esther is al haar hele leven gefascineerd door groepsgedrag. Na haar studie Communicatie heeft zij zich gespecialiseerd in Interne communicatie bij veranderingen en werkte onder andere vanuit HR beleid als programmamanager bij een van de grootste gehandicaptenzorginstellingen van Nederland. Samen met haar compagnons werkt zij bij LetsOpp, specialist in groepsdynamica. Esther is trainer en begeleider groepsdialogen bij overheden, gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties.

Marjo Brenters

Tijdens haar studie Theaterwetenschap werd Marjo zich bewust van de kracht van presentatie. En als tekstschrijver leerde ze de eindeloze mogelijkheden van de taal kennen. Haar eigen klank ontdekte ze pas écht toen ze achter de computer vandaan kwam en haar vrije lied ging zingen.

Pascal Vos

Van jongs af aan is Pascal gedreven om dat wat zij ontdekte over (mis)communicatie aan anderen door te geven. Na haar universitaire studie psychologie is zij via tal van coachopleidingen en zelfontwikkingsprogramma’s doorgegroeid tot coach, trainer en inspirator. Haar grote uitdaging ziet zij in het verbinden van denken, doen en voelen. Vanuit Inzicht door Ervaring helpt zij mensen om hun perfecte mix van denken doen en voelen te ontdekken en zo effectiever en moeitelozer door het leven te gaan. Deze kennis zet zij ook in om teams te helpen om hun samenwerking en effectiviteit te verbeteren.

Locatie en investering
Een tweedaags Expertprogramma vindt uiteraard plaats op een Expert-locatie. We hebben daarom gekozen voor Eigentijdserf in Westelbeers. Zoals ze zelf zeggen: ‘Een verblijf in de kracht van de natuur haalt je eigen kracht naar boven’.
 

De investering van dit tweedaagse Trainers Expertprogramma is
€ 897,-
Wat krijg je hier allemaal voor?

  • een compleet tweedaags verdiepingsprogramma gericht op de didactische vaardigheden van het trainerschap. Dat jou tot de Expert trainer maakt.
  • lesmateriaal en naslagwerk
  • certificaat van deelname
  • 2x lunch, 1x avondeten, koffie/thee/sappen/water, tussendoortjes.

Overnachting zit niet bij de prijs inbegrepen. Wil je op de locatie overnachten, wat heel fijn is tijdens zo’n tweedaagse, dan kan je deze zelf, op eigen kosten boeken. Vermeld bij je reservering dat je deelneemt aan het Trifier programma. Je betaalt dan EUR 80,- op basis van een eenpersoonskamer. Dat is inclusief ontbijt, exclusief toeristenbelasting.

* Deelnemers aan het woord *

"Ik heb de workshops uit het Expertprogramma kunnen vertalen naar mijn eigen bewustwording van rol als trainer; hoe benader en spreek je de deelnemers aan, wat is de invloed van jouw uitstraling, houding, beweging en taal. Enkele concrete voorbeelden, die ik nu in de praktijk toepas: Ik ben opener in wat ik doe en maak de deelnemers mede verantwoordelijk voor het slagen van mijn training. Ik beweeg mee en sluit aan. Ik maak deelnemers competent in hun handelen en bevestig ze in hun kunnen. Ik creëer zelf waargenomen competentie en ik bied meer ervaringsgerichte werkvormen aan."
Helmie Loermans
Trainer de-escalerend werken, Onderwijsgroep Punt Speciaal
“In de uitnodiging stond dat het Expertprogramma voor trainers was met minimaal een jaar ervaring. Ik had dit niet maar heb goed meegekund met het niveau en heel veel geleerd. Ik heb door de mix van verschillende ervaren deelnemers erg veel geleerd. Andersom gaven de ervaren deelnemers ook aan van 'onervaren' deelnemers te leren daar waar ze soms vast zitten in routine. Het Expertprogramma heeft mij geleerd hoe ik mijn boodschap meer inspirerend maak. En hoe met weerstand om te gaan, bij trainers, deelnemers of organisatie.”
Juliette Grummels
Trainer preventief omgaan met agressie, Albert Schweitzer ziekenhuis

Veelgestelde vragen

De meerwaarde voor jou als ervaren trainer zit vooral in de verdieping én verbreding van didactische vaardigheden. Een verbreding in de zin van het eigen maken van nieuwe theorieën en ontwikkelingen op het thema weerstand en de transfer hiervan naar de eigen praktijk.
In twee dagen tijd is er intensief contact met de andere deelnemers uit de zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Je deelt onderling je kennis en ervaring en is er genoeg aandacht voor jou als individu tijdens de lezingen en workshops en in de tijd daartussen.

Dit Expertprogramma is echt een masterclass. De kers op de taart. Gericht op het aanleren van vernieuwde didactische vaardigheden en het kaderen en sturen van groepsdynamiek- en processen. Door jou als individu, als lid van een groep en als trainer binnen een organisatie. Op drie niveaus dus. Deze onderwerpen dragen bij aan de kwaliteit en effectiviteit van interne trainingen in jouw organisatie.

Het Expertprogramma is speciaal opgericht en bedoeld voor ervaren trainers en aandachtsfunctionarissen die in hun organisatie als intern trainer actief zijn op de thema's bejegening, veiligheid en agressie. Om deel te kunnen nemen, dien je een training Train-de-Trainer te hebben gevolgd en heb je al enige tijd praktijkervaring als trainer.
Je bent in het inspirerende gezelschap van interne trainers uit verschillende organisaties in zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Het waardevolle daaraan is dat je twee dagen lang met deze groep deelnemers kennis en ervaring deelt, hoe zij hun werk doen en wat je daarvan kan leren. De ervaring leert dat deelnemers vol nieuwe ideeën en vaardigheden terug naar hun werkplek keren. Die ze gelijk de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen.

Anja Brouwers, projecmanager

Wil je deelnemen aan het tweedaags Expertprogramma? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Per mail ontvang je van ons een bevestiging. En een uitgebreider intake formulier, ter voorbereiding op het programma.

Inschrijven Expertprogramma

Bij inschrijving ga je akkoord met de voorwaarden

Trifier draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches