cropped-Trifier-logo-2.png
Zoeken

Borging en Continu leren​​ - Training

Train-de-Trainer leergang, van professional naar interne trainer​​

Veilige zorg is een belangrijk thema in uw organisatie. Het vraagt tijd, aandacht en deskundigheid om de veiligheid te bevorderen, actief te houden en te borgen. Trifier biedt een uitgebreid programma van herhalings- en verdiepingstrainingen waarin teams en individuele medewerkers worden geschoold. Zij leren humaan en professioneel te handelen en op die wijze veiligheid te creëren in steeds complexere situaties.

In sommige organisaties wordt een deel van het herhalingsprogramma uitgevoerd door de eigen medewerkers; de interne trainers. De Train-de-Trainer leergang van Trifier biedt interne trainers de gewenste kennis en vaardigheden waarmee zij hun collega’s kunnen trainen en op de juiste manier kunnen begeleiden als het gaat om bejegening, agressiepreventie en het gebruik van zo min mogelijk vrijheidsbeperkende interventies.

De incompany Train-de-Trainer leergang
De 7-daagse Train-de-Trainer leergang wordt incompany gegeven en biedt de deelnemers, naast de inhoudelijke informatie, de handvatten en kennis om een basistraining aan collega’s te kunnen geven. Hierin komen onderwerpen aan bod als: Hoe geef je een training? Welke werkvormen kun je gebruiken? Hoe stem je af op de deelnemers? Hoe neem je positie in de training en hoe help je je collega’s om veilig en respectvol te werken?

U kunt hiermee in één keer een eigen groep professionals opleiden tot intern trainer. En er kan samen met de groep op specifieke eigen organisatievragen ingegaan worden We verzorgen de incompany training vanaf 8 deelnemers; de data worden ingepland in overleg met u.

Wat kan je verwachten?

7 dagen, modulair, kennis, houdings- en vaardigheidsaspecten, certificering, accreditatie V&VN
  • Modulair opgebouwd
  • Richt zich op kennis, houdings- en vaardigheidsaspecten op inhoudelijk en didactisch gebied
  • Heeft het gedachtengoed achter vroegsignalering en de-escalerend handelen centraal staan
  • Duurt 7 dagen, waarvan één terugkomdag
  • Is inclusief Coaching on the Job, één dagdeel per trainer
  • Is inclusief Trifier certificering, met een geldigheidsduur van 1 jaar
  • Biedt 1 jaar toegang tot het E-platform, een digitale leeromgeving met ondersteunend lesmateriaal, reguliere updates, artikelen, voorbeelden en video’s. Het biedt ook de mogelijkheid om vragen te stellen en te netwerken met andere trainers uit diverse sectoren
  • Is inclusief accreditatie bij de V&VN voor zorgprofessionals en verpleegkundigen
Voor WIe?

Het Train-de-Trainer programma is bedoeld voor medewerkers die als trainer en cultuurwachter binnen hun organisatie actief zijn of willen worden. Die gemotiveerd zijn in het vervullen van een sleutelrol om het thema veilige zorg binnen de eigen organisatie actief te houden. En collega’s te begeleiden in een veilige werk- en leeromgeving, zodat zij hun werkplezier blijven behouden.

Voorwaarden voor deelname

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de sector.
 • Maximaal een jaar geleden een tweedaagse basistraining van Trifier gevolgd. Waarin men heeft geleerd anders te kijken en denken over conflicten, bewust zijn van de eigen houdingscommunicatie en het effect ervan op de ander en voldoende kennis heeft van de modellen van Trifier.
 • Gemotiveerd in het vervullen van een sleutelrol om het thema veilige zorg binnen de eigen organisatie actief te houden en collega’s te begeleiden in een veilige werk- en leeromgeving, zodat zij hun werkplezier blijven behouden.
Resultaat
Zelf (interactief) trainen in organisatie, vroegsignaleren & de-escaleren, professioneel begeleiden, feedback.
 • In staat om als (beginnend) trainer in je eigen organisatie groepen te trainen in de basismodellen van Trifier over vroegsignaleren en de-escalerend handelen
 • Interne trainers leren hun vaardigheden op het gebied van bejegening en de-escaleren te delen met hun collega’s
 • Ze leren dit professioneel te begeleiden
 • Ze worden getraind in het geven van positieve feedback
 • Leren de principes van spiraleren (tegenhanger instructiemodel)
 • En zij leren ook interactief te trainen met behulp van trainingsacteurs
Opvolging en borging

Als de Train-de-Trainer met goed gevolg is afgesloten, ontvangt de deelnemer het Trifier certificaat met een geldigheidsduur van 1 jaar.
In overleg met de organisatie wordt na afloop van de Train-de-Trainer leergang een onderhoudsprogramma samengesteld, dat zorgt voor de kwaliteit en up-to-date kennis en vaardigheden van de interne trainer. Deze kwaliteitscyclus bestaat uit de volgende
onderdelen:

Verdiepingsaanbod na de Train-de-Trainer leergang

5/5

Deelnemers van GGZ inGeest waarderen de Train-de-Trainer leergang met een 9,5

“De Train-de-Trainer heeft mij inzicht gegeven in de opbouw van een training en de informatie die je daarbij kan inzetten. Wat ik heel waardevol aan deze training vind is de positiviteit, veiligheid en de afwisseling tussen theorie en praktijk. Het zien en oefenen van de diverse werkvormen. De combinatie van alle leefstijlen, methodes en werkmodellen met het zelf gaan doen!”
Anja Brouwers manager projectteam Trifier

Anja Brouwers, projectmanager

Bel ons voor advies op +31 (0)161 231118. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Dank voor het invullen!

Bedankt voor het verslag, het wordt doorgestuurd naar de projectmanager.

Trifier draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders